Tornooi van de Franstalige gemeenschap

Met 207 worstelaars uit 19 ploegen en komende uit Frankrijk, Duidsland, Nederland, Amerika en België was dit een hoogstaand tornooi.

Hierdoor waren onze worstelaars extra gemotiveerd om een goed resultaat af te leveren.

Radjab eb Bilal zaten zoals gewoonlijk weer in de zelfde gewichtscategorie.Met 4 worstelaar in hun groep hadden ze elk 3 wedstrijden.Voor Bilal waren deze klanten een hapklare brok.

Radjab daarentegen heeft enkele mooie wedstrijden laten zien, doch moest het onderspit delven tegen Bilal.Het resultaat was zoals steeds met de twee, Bilal op één en Radjab op twee.

Djambulat zat ook in een groep met 4 worstelaars.Hij liet zich niet imponeren door de Franse of Duitse worstellaars en liet het beste van zijn kunsten zien, dit werd dan ook beloond met een verdiende eerste plaats.

Valmir was ook van de partij, hij had vorige week niet kunnen meetrainen daar hij op schoolreis was, maar dit was er niet aan te zien.Met twee schitterende wedstrijden waar Valmir beheerst en slim had geworsteld moest hij nog één partij voor de finale ronde tegen een sterke worstelaar uit Verviers.De vorige wedstrijden hadden hun tol geëist en Valmir had niet meer de kracht om ook hier te winnen, maar hij werd toch verdiend tweede in zijn gewichtsklasse.

Ibragim zat in de zwaarste groep van onze jonge worstelaars.Met 5 in een groep moest Ibragim 4 wedstrijden doen.Maar wat laat deze Ibragim hier allemaal zien met 3 overwinningen en 1 nederlaag heeft hij het beste van zich laten zien en werd terecht beoordeeld met een zilveren medaille.

Moeslim had de pech dat hij maar 1 wedstrijd mocht doen, er waren maar 2 worstelaars met zijn gewicht.Zijn tegenstander kwam uit Frankrijk en deze ging terecht met het goud lopen.

Bij de seniors hadden we maar 1 worstelaar mee, Ramzan deed hier mee aan zijn eerste tornooi.

Met 11 deelnemers in de gewichtscategorie van 84 kg, Ramzan weegt maar 76kg, heeft hij het er schittterend vanaf gebracht.Verloren tegen de finalist in de voorrondes mocht hij nog eens worstelen voor de 3 de plaats.Jammerlijk was zijn tegenstander al naar huis en heeft hij die laatste partij niet kunnen worstelen.Doch Ramzan nam de bronze medaille mee naar Kapellen.

 

Share