Rinni Vallen 2015

Met 5 stoeiers namen we deel aan dit tornooi, ingericht door KSV Olympia Utrecht.

Voor de stoeiers gelden soepelere reglementen dan voor de wedstrijdworstelaars, o.a. moet je je tegenstander tot 2 maal vloeren ipv één keer, dit om de beginnende worstelaars meer tijd te geven om wedstrijdervaring op te doen op de mat. Er werd geworsteld in vrije stijl, ook al om het niet te moeilijk te maken of je dan wel of geen benen mocht vastgrijpen.

Seppe had 2 tegenstanders in de 17 kg. In zijn eerste wedstrijd verloor hij op vloering in de 2° ronde, maar in zijn tweede wedstrijd won hij in de 2° ronde met meerderheid van punten. Hij slaagde erin 4 maal na elkaar een armgreep te trekken. Dit leverde hem een derde plaats en dus brons op, wat waarschijnlijk wel een organisatiefout is en een tweede plaats en dus zilver moest zijn.

Daan had 3 tegenstanders in de 21 kg. In zijn eerste wedstrijd verloor hij in de 2° ronde op punten en in de tweede kamp in de 1° ronde met vloering. Maar de apotheose was de 3° wedstrijd : na 2 ronde nog steeds 0 – 0; er werd verder geworsteld tot het eerste technisch punt en hier lukte Daan erin zijn tegenstrever uit de rode zone te duwen. Dit leverde hem de bronzen medaille op.

Robbe had maar liefst 5 tegenstanders, daarom werd er in 2 poules geworsteld; hij zat in poule A en won zijn eerste wedstrijd in de 2° ronde op de punten; in zijn 2° kamp moest hij zijn meerdere erkennen en verloor in de 2° ronde op vloering; in de wedstrijd voor de 3° of 4° plaats verloor hj in de eerste ronde met meerderheid van punten en werd dus vierde op 6 deelnemers.

Yaro kwam uit in de 27 kg en had 2 tegenstanders. In zijn eerste kamp won hij in de 2° ronde op punten; zijn 2° kamp was één van de spannendste wedstrijden van de stoeiers : hij verloor in de 2° ronde met 1 punt verschil, nl 13 – 14 !!! Dus zilver in plaats van goud.

Deniz had 5 tegenstanders in de 31 kg en moest dus 4 keer lutteren. In zijn eerste kamp won hij in de 2° ronde op punten; in zijn 2° werd hij in de 2° ronde gevloerd; De 3° kamp won hij gemakkelijk door opgave van zijn tegenstanders wegens kwetsuur, maar in de 4° kamp slaagde hij erin zijn tegenstander 2 maal te vloeren in de 2° ronde. Zodoende behaalde hij zilver.

Het was een lange dag voor onze jonge atleetjes en zo konden we om 17.30 u tevreden huiswaarts keren met 2 zilveren en 2 bronzen medailles; elke deelnemers kreeg ook nog een mini-vaandel mee ter herinnering. Ook wil ik de 7 familieleden bedanken voor hun aanwezigheid en hun positief supporteren en het soms belangrijke troosten na een verloren partij. Ook dank zij hen presteerden onze jongens toch een tikkeltje meer.

Aan allen, worstelaars en supporters, een dikke proficiat !!!

Share