Calonne ricouart 11/11/2008

Op dinsdag 11/11 zijn we naar jaarlijkse gewoonte naar Frankrijk getrokken. De delegatie dit jaar was aan de magere kant.Mensen die niet komen trainen, weten het uiteraard niet. Trouwens verdienen ze dan om mee te gaan? Serge was het blijkbaar vergeten, Lars gekwetst, Kristof teveel huiswerk enz. enkele beetje uitvluchten kan geen kwaad? Onderweg was het barslecht weer. Het heeft constant geregend, wat ons niet deerde, om toch tijdig aan te komen.

Na de verplichte administratie ( weging), was het wachten op de samenstelling van de poules.

Pech, natuurlijk Djambulat moest in de eerste wedstrijd tegen Bilal, en Radjab voelde zich niet al te best.

Arsen besloot mee te doen, ondanks dat het Grieks-Romeins was.

Onze jongens werkten prima, Djambulat verloor tegen Bilal, verder werkte hij een aantal leuke wedstrijden af in zijn voordeel.

Natuurlijk mag je maar twee keer verliezen, en dat deed hij in zijn laatste wedstrijd. Met 1 puntje , maar verliezen is verliezen. Toch een verdienstelijke 4° plaats.

Voor Bilal was er een beetje weerwerk in de voorlaatste wedstrijd, toch je tegenstrever nooit onderschatten.

Radjab, werkte prima ondanks zijn buik die wat moeilijk deed. Hij verloor een wedstrijd, maar die tegenstrever was wel heel sterk en goed. Toch een verdienstelijke 2° plaats.

Dan was het lang wachten op de eerste wedstrijd van Arsen, die verliep prima ondanks dat hij geen Grieker is.

Verdere wedstrijden verliepen prima, telkens werd met veel overtuiging gewonnen. Tot in de halve finale, de Franse scheidsrechtster ( heeft op de Olympische spelen 2008 gewerkt????????????) er anders over besliste. Arsen kwam 5-0 voor, de andere kroop buiten ( dat was een perfect voorbeeld van matvlucht). Maar dit had ze even niet gezien? Normaal vermaning en 1 punt. Dit betekende dan 6-0 en set voorbij.

Dan bij de acrosage, neemt de tegenstrever Arsen op, en vertrekt, wat ziet zij, een vijfpunter, terwijl iedereen in de zaal een drie punter ziet? Maar vijf punten set voorbij.

De volgende set verliest Arsen, en twee verloren sets is naar de herkansingen.

Daar doet hij nog twee wedstrijden om zo derde te worden. Maar de knapste technieken, heeft Arsen laten zien, en is hij de morele winnaar.

De papa van Bilal zei: “Arsen moet altijd Grieks doen, dit was gewoon fantaaaaaaaaaaaaaastisch”. En inderdaad, het was heel goed.

Hij haalde een derde plaats ( dank u scheidsrechter). Terwijl hij op één been de finale had moet winnen..

 

Share